Nyheder fra Selskabet Højeruplund 2017

5. december 2017

Pressemeddelelse: Nyt fra Selskabet Højeruplund

Generalforsamlingen den 21. november 2017 forløb udramatisk. Alle valg var genvalg, ligesom det også var tilfældet på den efterfølgende konstituering i bestyrelsen. Ca 30 medlemmer deltog i generalforsamlingen.

”Kirkekæret” bliver renoveret 6-7. december 2017.

Læs hele pressemeddelelsen.

21. november 2017

Beretning til generalforsamlingen i Højeruplund den 21.11.2017

Der er sket mange ting i løbet af beretningsåret, og vi har andre ting undervejs som vi gerne hører medlemmernes mening om.

Lad mig starte med den gamle kirkeruin. Den forundersøgelse af kalkmaleriernes tilstand og mulighed for egentlig restaurering, der blev sat i gang i 2016, er endnu ikke endeligt afrapporteret. Nationalmuseet er i gang med at gennemføre en klimamåling gennem et helt år.

Læs hele beretningen.

9. november 2017

Selskabet Højeruplund indbyder til foredrag og generalforsamling på Traktørstedet Højeruplund tirsdag den 21. november 2017 kl. 19.00

Aftenen indledes med foredrag: “Vitus Bering – Zarens danske Columbus” ved museumsdirektør Orla Madsen, Østsjællands Museum. Alle er velkomne til dette foredrag

Kl. 20.15 fortsættes med ordinær generalforsamling i Selskabet Højeruplund.
Kun medlemmer kan ytre sig og stemme på generalforsamlingen.

Læs hele pressemeddelelsen.

3. oktober 2017

Millionbevilling til kirkeruin i Højerup

Selskabet Højeruplund har modtaget to store bevillinger til at restaurere den gamle kirkeruin – kendt som Højerup gamle kirke. I alt har bestyrelsen for selskabet fået tilsagn om fondsmidler for 2,5 millioner kroner.

3. oktober 2017

Filmoptagelser lukker den gamle kirke i tre dage.

I efterårsferien, nærmere bestemt onsdag, torsdag og fredag den 18. til 20. oktober, vil den gamle kirkeruin i Højeruplund være lukket for offentligheden. LÆS MERE

2. oktober 2017

TV 2 LORRY har gennem længere tid kørt en kampagne med et nyt spot hver uge, som skal være med til at brande det område, regionen dækker.  Alle spot er filmet med drone og gir derfor et nyt kig på både kendte og ukendte steder.

Denne uge har vi filmet ved Højerup Gl. Kirke og Stevns Klint.

Klintens erosion er fortsat gennem flere hundrede år, og bed sig så meget ind på kirken, at man i 1920 lukkede den, fordi man frygtede, at den ville styrte i havet. Den er nu forhåbentligt sikret med beton mod vandet.

Stevns Klint er blevet optaget på UNESCO’s liste over verdensarv, fordi et dramatisk kapitel i Jordens historie gemmer sig i klinten. Et ganske tyndt lag af Fiskeler fortæller historien om, hvordan dinosaurerne og halvdelen af alle dyrearter blev udslettet for 66 millioner år siden, da en asteroide ramte Jorden.

Det specielle ved Stevns er også, at TV ØST ligeledes dækker dette område, hvorfor begge stationer er afsender på spottet.