Sidste nyt fra Selskabet Højeruplund 2020

 På grund af istandsættelse vil den gamle kirke være lukket for publikum.

Den 8. november 2019 fejrede vi ved en lukket reception sammen med håndværkerne, arkitekten, samarbejdspartnere og fonde, at istandsættelsen af kirkeruinen var færdig.

 

Den 15. november skulle der være et bryllup i kirken. Umiddelbart før brylluppet faldt et lille stykke af pudslaget på loftet ned.

Foto: Søs Savage

Foto: Claus Jørgensen

Brylluppet blev gennemført i god ro og orden efter lidt hektisk oprydning og rengøring.


Håndværker og arkitekt blev sat på sagen, og hele loftet blev gennemgået. Dele af loftet er tidligere repareret, og vi har besluttet at få resten ordnet denne vinter, idet der opsættes terracottavæv med rustfri tråd på loftsbrædderne med rustfrie kramper. Der grovpudses med kalkmørtel 1:3, (Rødvig kulekalkmørtel og som Kronhøj sand) med opfyld i vævet. Når det er tørret tilstrækkelig overgnides med bræt så mørtel bliver helt udfyldt i vævet og rest udjævnes

med rive bræt. Når pudsen er hvidtør færdigpudses loftet med finpuds 1.1.

Arbejdet tager tid, og derfor lukker vi kirken helt i fire uger fra og med mandag den 13. januar til og med fredag den 7. februar 2020. Derefter vil der være weekend-åbent 10-16 frem til 1. april, hvor kirken åbnes dagligt for publikum 10-17.